Правила & Услови - E-HORECA

Правила & Услови

Општи услови за употреба

Податоците, информациите и апликациите на E-Horeca се расположливи за употреба под следните услови:

E-Horeca е интернет портал за помош на потрошувачите при купување со помош на споредба на производи меѓусебе во рамките на иста категорија и олеснето пребарување низ пооделните производи.

Содржините на порталот не се официјални, освен ако тоа не е посебно нагласено. Податоците,информациите и апликациите кои се постапни преку порталот E-Horeca, може да се променат без никакви предходни известувања и најави . Корисниците го употребуваат порталот на своја одговорност.

E-Horeca не одговара за штета, посредна или непосредна, која би произлегла од достап, употреба или неможност на употреба на податоци, информации и апликаци на порталот. За правилност на податоците кои E-Horeca ги добива од други субјекти, E-Horeca ништо не гарантира и затоа е исклучен од секаква одговорност.

На одредени места E-Horeca збира информации за корисниците (име, презиме, адреса, телефон, е-маил, …). Корисниците ги даваат овие информации на E-Horeca доброволно. E-Horeca гарантира дека податоците нема да ги злоупотреби и нема да ги посредува на трети лица.

Корисниците на E-Horeca се анонимни или регистрирани. Анонимните можат да ги користат бесплатните услуги (на пр. Преглед на податоци за производи, нивната залиха, цени,…). Регистрираните корисници добиваат пристап до некои апликации на порталот E-Horeca кои не се достапни за нерегистрираните корисници (на пр. Добивање на информации за промоции, попусти, промена на цени,…). Регистрираните корисници имаат корисничко име и лозинка за пристап, врзано за лице кое се пријавило за услугата.

Корисниците мора да ги почитуваат следните правила:

  • дека базата на податоци на системот на E-Horeca како и самите податоци се заштитени во согласност со Законот за авторски и сродни права,
  • дека брендот E-Horeca е заштитен во согласност со Законот за индустриска сопственост.

 

Политика за достава

Оваа политика се однесува на достава на производи нарачани по електронски пат, при што производите ќе бидат испорачани преку логистички партнер на адресата која е наведена во нарачката под следните услови:
– Доставата се наплаќа во зависност од направената нарачка. Доставата е бесплатна за сите нарачки над 1500 денари. За нарачки под 1500 денари, доставата изнесува 140 денари.
– Доставата на производите се врши до влезот на станбениот објект.
– Трошоците за достава се вклучуваат при нарачката во крајната цена на производот.
– Купувањето преку нашата интернет страница може да се реализира од било коja локација и испораката се спроведува во целата држава Р. С. Македонија.
– Испорака се врши секој ден, освен на државни празници и неработни денови.
– Испораката на производите се врши на адресата наведена за испорака од страна на купувачот.
– Производот што ќе биде порачан може да се плати електронски со картичка.

Сите измени поврзани со испораката ќе бидат јавно објавени преку измена на оваа Политика за достава за производи.

 

Враќање и рефундирање на средствата

Доколку производот го примите во неисправна или оштетена состојба, паричните средства ви се враќаат во целост.
Не се врши замена и враќање на производи кои што се на промоција.
Рефундацијата на парите се врши со претходно приложување на фотографија на производот што е неисправен или оштетен во рок од 1-3 работни дена од моментот на примање на нарачката. Производот треба да биде вратен во оригиналното пакување за рефундацијата да биде извршена.
Рефундацијата не е во сила доколку производот се користи.