DolceVita Ristretto | Nespresso - E-HORECA

DolceVita Ristretto | Nespresso

Original price was: 129 ден.Current price is: 89 ден.

Број на капсули:  10 

Интензитет: 12

 

Мешавина од избрани кафиња од најдобрите африкански, азиски и централно-американски култури, карактеризирана со одлично тело засилено со бавно и темно печење.

Печење
Кафињата Робуста и Арабика кои ја сочинуваат смесата се печат одделно со различни степени на готвење за да се изнесат карактеристиките на одделните сорти.

Арома
Мешавина инспирирана од неаполската традиција. Препорачливо е да се пие во мала чаша за да дојде до израз неговата јачина и слаб вкус на дрво, придружено со ноти на чоколадо.
10% Арабика – 90% Робуста

Нема на залиха

DolceVita Ristretto | Nespresso