Dolcevita Gran Crema | Espresso Point - E-HORECA

Dolcevita Gran Crema | Espresso Point

1.350 ден

Премиум мешавина од најдобрите африкански и средно-американски култури, карактеризирано со совршена хармонија помеѓу телото и сладоста.

Печење
Избалансирана мешавина со висок процент на Арабика за кое е потребно бавно печење на ниска температура за да се воздигне во целост. Додека пак, Робуста, избрана од послатките сорти, е подложена на печење на повисока температура.

Арома
Aроматичен профил сличен на оној од 100% Арабика, но со повеќе тело. Оваа мешавина има слатки овошни ноти придружена со мала киселост.

Број на капсули:  100  
Интензитет:   9 

Нема на залиха

Dolcevita Gran Crema | Espresso Point