Wacaco Dolce Gusto Kit - E-HORECA

Wacaco Dolce Gusto Kit

1.790 ден

DG Kit е додаток кој дозволува Нанопресо да користи DOLCE GUSTO КАПСУЛИ за подготовка на еспресо и други пијалоци од кафе, како лате, капучино, макијато… Предноста на користењето на тие капсули е тоа што има голема разновидност на пијалоци и се подготвуваат многу лесно. Нема простор за грешка, така што вашиот пијалок е вкусен секој пат. Капсулите се погодни и лесно се чистат по употреба.

Забелешка: Поради ограничувањето на стапката на проток на вода во Нанопресо и капацитетот на резервоарот за вода, вкусот на концентрацијата на кафе и екстрактираните пијалоци може да се разликува од оние подготвени со домашните машини. За одредени видови пијалоци, нема да можете да ги следите упатствата за потребната количина вода што треба да се користи, како што е предложено на пакувањето на капсулата, освен ако не го наполните резервоарот за вода неколку пати.

На залиха

Wacaco Dolce Gusto Kit
751223 Бренд:
Димензии 163x66x66 mm 6.4x2.6x2.6 in
Тежина 214 g 0.47 lbs
Капацитет на вода  140 ml 4.75 fl oz
Забелешка DG Kit е аксесоар и може да се користи само со Nanopresso.
Пакетот вклучува DG Kit и книга со инструкции на повеќе јазици.