Wacaco Pipamoka with Bag - E-HORECA

Wacaco Pipamoka with Bag

2.790 ден

Варете и пијте од еден уред со номадската кафе направа Пипамока, сè-во-едно. Едноставен, здрав и брилијантен “brewer” под притисок, станува супер лесен и брз за да уживате во часови топло, свежо сварено кафе за време на патувањата, работните часови или авантурите. Дизајниран од Wacaco, Пипамока ја има секоја алатка што ви е потребна за подготовка и да уживате во совршено избалансираното кафе. Ново искуство во вашата чаша, во кое било време и на кое било место.

Способна да екстактира за кратко време чаша кафе, техниката за подготовка на Пипамока ја издвојува од другите уреди. Неговата патентирана конструкција, поврзана со неговиот иновативен механизам на варење, генерира притисок во вакуумот на самата внатрешност. Овој притисок генерира сила на вшмукување што влече топла вода надолу низ талогот од кафе. Потоа, кафето се вари директно во изолираната термичка шоља, каде што ќе остане топло со часови. Новиот метод на правење кафе на Пипамока прави чиста, со полн вкус чаша кафе за околу две минути.

Односот на пијалак е сличен на стандардниот метод на екстрактирање или инфузија, близу 1:15 (1 гр мелено кафе за 15 ml вода). Препорачуваме да користите средно и средно грубо мелење за оптимални перформанси на подготовка.

На залиха

Wacaco Pipamoka with Bag
751225 Бренд:
Димензии Ø2.85” x 7.16” Ø73 mm x 182 mm
Тежина 0.94 lb 425 g
Капацитет 10 fl oz 300 mL
Екстракција 8 fl oz 240 mL
Капацитет на мелено кафе 3.25 tsp 16 g