Wacaco Minipresso Мелено Кафе - E-HORECA

Wacaco Minipresso Мелено Кафе

2.999 ден

Minipresso GR е вашиот најдобар избор за да ги вкусите сите видови мелено кафе и да уживате во автентично еспресо каде и да сте. Компактен, лесен и издржлив, Minipresso ќе ве направи среќни веднаш штом ја направите првата доза еспресо од овој мал преносен кафемат.

 

Без разлика дали одите неколку часа или неколку недели, просторот и тежината се главни фактори при изборот на вашата опрема за патување. Minipresso е дизајниран да биде најмалата, најлесната и најразновидната рачна еспресо машина.

 

Леснотијата на користење на Minipresso произлегува од неговиот иновативен дизајн. Со помош на полуавтоматскиот клип, мали количини на вода се инјектираат во адаптерот за кафе. По неколку притискања, се постигнува оптимален притисок на екстракција и се прави богато и ароматично еспресо.

За неговото работење, Minipresso не бара компресиран воздух, или електрична енергија. Рачно управувајќи, можете слободно да подготвувате кафе пијалоци што ги сакате. Достапни се резервоари за вода со различен капацитет за да можете да уживате во повеќе типови еспресо, почнувајќи од ристрето па до лунго.

На залиха

Wacaco Minipresso Мелено Кафе
751213
Димензии 175x70x60 mm 6.89x2.75x2.36 in
Тежина 360 g 0.8 lbs
Капацитет на вода  70 ml 2.35 oz
Капацитет на мелено кафе  8 g 0.28 oz
Среден притисок 8 bar 116 psi
Друго Вградена еспресо чаша и дозер.