Wacaco Minipresso Nespresso - E-HORECA

Wacaco Minipresso Nespresso

2.999 ден

Minipresso NS е вашиот најдобар избор за брзо и ефикасно уживање во вкусното еспресо каде и да сте. Компатибилен со Nespresso капсули, каде кафето е мелено, мерено и тампонирано со голема прецизност, останува многу малку за грешка при подготовката. Вашето еспресо ќе изгледа одлично и ќе има фантастичен вкус секој пат.

 

Без разлика дали одите неколку часа или неколку недели, просторот и тежината се главни фактори при изборот на вашата опрема за патување. Minipresso е дизајниран да биде најмалата, најлесната и најразновидната рачна еспресо машина.

 

Леснотијата на користење на Minipresso произлегува од неговиот иновативен дизајн. Со помош на полуавтоматскиот клип, мали количини на вода се инјектираат во адаптерот за кафе. По неколку притискања, се постигнува оптимален притисок на екстракција и се прави богато и ароматично еспресо.

За неговото работење, Minipresso не бара компресиран воздух, или електрична енергија. Рачно управувајќи, можете слободно да подготвувате кафе пијалоци што ги сакате. Достапни се резервоари за вода со различен капацитет за да можете да уживате во повеќе типови еспресо, почнувајќи од ристрето па до лунго.

Нема на залиха

Wacaco Minipresso Nespresso
751214
Димензии 175x70x60 mm 6.89x2.75x2.36 in
Тежина 350 g 0.78 lbs
Капацитет на вода  70 ml 2.35 oz
Среден притисок 8 bar 116 psi
Компатибилност Nespresso®** Original капсули и компатибилни
Друго  Четка за чистење и вградена еспресо чаша